Aττική: «Επανάκαμψη» δείχνουν τα λύματα

Aττική: «Επανάκαμψη» δείχνουν τα λύματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:46 Δημιουργία 20/04/21, 12:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα υψηλότερα επίπεδα από την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα εκτιμάται πως κινείται το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Αττικής, όπως προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων.

Αυξητικές τάσεις σημειώνονται σταθερά από την περασμένη Τετάρτη, ενώ η κορύφωση κατεγράφη στις μετρήσεις του περασμένου Σαββάτου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ότι τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες, όπως τα περιστατικά των κορονοπάρτι σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, έχουν συμβάλει στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας του λεκανοπεδίου.

Τα δεδομένα των μετρήσεων θα δοθούν στον ΕΟΔΥ, ενώ πιθανόν θα δοθούν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Την παραπάνω εικόνα αποτύπωσαν και οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στο πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε