Τουλάχιστον 1.000 άτομα και πάλι στην Κυψέλη

Τουλάχιστον 1.000 άτομα και πάλι στην Κυψέλη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:07 Δημιουργία 18/04/21, 09:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο κορονο-πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, με τους συγκεντρωμένους να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, τη στιγμή που στις ΜΕΘ καταγράφονται αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ

Στο πιο κρίσιμο στάδιο της πανδημίας, με αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ να καταγράφονται στις ΜΕΘ και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δίνει μάχη, για να αντέξει υπό ασφυκτικές συνθήκες, οι πλατείες της Αττικής πλημμυρίζουν από κόσμο, που συνωστίζεται σε κορονο-πάρτι με μουσική, ποτά, δίχως μέτρα προστασίας.

Το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκαν νέες εικόνες συνωστισμού με εκατοντάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι.

Στην Κυψέλη ειδικότερα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της περασμένης Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Σημειώνεται επίσης, πως ο Δήμος υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης.

Αν σου άρεσε κάνε