Βασιλακόπουλος: Τα κορονο-πάρτι μπορεί να στοιχίσουν το Πάσχα

Βασιλακόπουλος: Τα κορονο-πάρτι μπορεί να στοιχίσουν το Πάσχα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:07 Δημιουργία 12/04/21, 10:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας

Για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τις επόμενες μέρες λόγω των self tests έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου και ότι με τα self-tests θα βρούμε αρκετούς ανθρώπους που θα είναι θετικοί.

«Οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι πράγματι θετικοί. Δηλαδή αν επαναληφθεί, θα βγουν θετικοί. Οπότε είναι χρήσιμο γιατί θα απομονωθούν και θα μειωθεί η διασπορά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πως τις επόμενες μέρες λόγω εφαρμογής των self-tests προφανώς ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. «Αυτό δεν θα αυξήσει ούτε τους διασωληνωμένους ούτε τους νεκρούς, αναμένεται να προστατέψει μελλοντικά από αυτό. Παράλληλα, το ποσοστό της θετικότητας θα πέσει, γιατί η δειγματοληψία που γίνεται τώρα είναι τυχαία».

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για τις εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι, είπε πως το επόμενο που πρέπει να γίνει, είναι πριν πας στο κορονοπάρτι να παρουσιάζεις το αρνητικό self-test και σημείωσε πως οι μαζώξεις τέτοιου τύπου μπορεί να κοστίσουν και το Πάσχα. «Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά. Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα. Ή θα το κόψουμε ή θα το κάνουμε οργανωμένα, με καθίσματα σε απόσταση, σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς όρθιους».

Σχετικά με τις μετακινήσεις επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στους πλήρως εμβολιασμένους. «Δεν έχει κανένα νόημα ο εμβολιασμένος να μην μπορεί να μετακινηθεί. Νομίζω ότι το Πάσχα, αν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, θα γίνει χαμός».

Σχετικά με το Πάσχα, ο κ. Λουκίδης σημείωσε πως «θα ήθελα να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες, γιατί βλέπω μια μικρή επιπέδωση των εισαγωγών ενώ υπάρχει μια αυξημένη τάση για τις ΜΕΘ».

Αν σου άρεσε κάνε