Ζ. Μακρή: Τουλάχιστον 24 ώρες πριν το σχολείο τα self tests στους μαθητές

Ζ. Μακρή: Τουλάχιστον 24 ώρες πριν το σχολείο τα self tests στους μαθητές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:29 Δημιουργία 10/04/21, 10:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην απαραίτητη διενέργεια self test των μαθητών για τη συμμετοχή στη σχολική διαδικασία, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, η κ. Μακρή τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να το test τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες, ενώ αναφερόμενη στους γονείς σχολίασε πως δε θα συνδράμουν από ιατρικής άποψης, αλλά θα κάνουν το τεστ, το οποίο έχει απλές διαδικασίες και στη συνέχεια θα συμπληρώνουν τα στοιχεία των παιδιών στην πλατφόρμα.

Όπως διευκρίνισε, τα self test δεν αποτελούν το μόνο όπλο για την πανδημία αλλά λειτουργούν συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να μειωθεί η μετάδοση του ιού.

Η υφυπουργός υπογράμμισε πως δεν μπορεί το σύνολο των συνεργείων του ΕΟΔΥ να απασχοληθεί μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, γι’ αυτό προστέθηκαν και τα τεστ αυτοδιάγνωσης.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ όπως επεσήμανε η κ. Μακρή, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της βεβαίωσης μετά τη διενέργεια του τεστ, αρκεί και μια χειρόγραφη βεβαίωση που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία του παιδιού.

Σχετικά με τα γυμνάσια και τα δημοτικά είπε πως θα ανοίξουν όταν τους επιτραπεί από τους ειδικούς και θα υιοθετηθεί κι εκεί το μοντέλο των self test, ενώ απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν ανοίγουν και τα φροντιστήρια, η κυρία Μακρή υποστήριξε πως σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι ασφαλή, καθώς συνυπάρχουν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Αν σου άρεσε κάνε