Δια ζώσης εκπαίδευση για τα Λύκεια με self tests κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Δια ζώσης εκπαίδευση για τα Λύκεια με self tests κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:29 Δημιουργία 07/04/21, 18:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα θρανία οι μαθητές Λυκείου από την ερχόμενη Δευτέρα - Απαραίτητα τα self tests για την προσέλευση των μαθητών στις αίθουσες - Ποια τα βήματα - Τι ισχύει σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος

Την επαναλειτουργία των Λυκείων όλης της χώρας από τις 12 Απριλίου, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια self tests για παιδιά και εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Ανακοινώνουμε τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων από τη Δευτέρα, τηρουμένων όλων των μέτρων, όπως η μάσκα, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι σταθερές ομάδες σε αθλήματα, ο αερισμός των αιθουσών, τα ειδικότερα μέτρα για τα ειδικά μαθήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Όπως τόνισε, σε αυτό το άνοιγμα προστίθεται, επίσης, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση των μαθητών στις αίθουσες κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Τα τεστ θα δίνονται με τον ΑΜΚΑ του κάθε μαθητή από τα φαρμακεία.

Τα βήματα

Γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, θα παραλαμβάνουν δωρεάν τα τεστ. Από αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από Δευτέρα θα λαμβάνουν και το δεύτερο τεστ από τα φαρμακεία. Τα τεστ συστήνεται να γίνονται ένα 24ωρο πριν.

Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το τεστ είναι αρνητικό, θα εκδίδεται σχολική κάρτα, την οποία θα επιδεικνύουν οι μαθητές στους καθηγητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Θα υπάρχει δυνατότητα και χειρόγραφης δήλωσης.

Αν είναι θετικό, τότε θα δηλώνεται στο σύστημα και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για μοριακό τεστ, δωρεάν, σε δημόσιες δομές.

«Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης», επεσήμανε η υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε