Η Κεραμέως εισηγείται άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου

Η Κεραμέως εισηγείται άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:52 Δημιουργία 07/04/21, 11:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για την επαναλειτουργία των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων από την ερχόμενη εβδομάδα με αξιοποίηση του νέου «όπλου» των self tests.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυρίας Κεραμέως είναι να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου και όχι μόνο η Γ', όπως είχε αρχικά εξεταστεί, καθώς θεωρείται δύσκολο για τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματα της Γ' Λυκείου δια ζώσης και των άλλων δύο βαθμίδων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η επιτροπή των επιστημόνων καλείται να λάβει τις αποφάσεις της για τα σχολεία και το πιθανότερο σενάριο είναι να επιτραπεί η δια ζώσης διδασκαλία στα Λύκεια, με αφετηρία την Δευτέρα 12 Απριλίου. Προϋπόθεση για το άνοιγμα είναι να έχουν υποβληθεί προηγουμένως μαθητές και εκπαιδευτικοί σε αυτό-διαγνωστικά τεστ.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί σε ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικά κλίμα, αλλά όπως βεβαιώνουν οι λοιμωξιολόγοι, τα σχολεία και ειδικά οι μεγαλύτερες τάξεις δεν εντείνουν την διασπορά του ιού ούτε αυξάνουν δραματικά την κινητικότητα.

Ωστόσο, είναι βέβαιον ότι η απόφαση για την επιστροφή στα θρανία δεν θα ληφθεί με βάση μόνον ιατρικούς – επιδημιολογικούς όρους. Είναι σαφές ότι η παράταση της τηλεκπαίδευσης ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ θα υπάρξει ζήτημα ίσων ευκαιριών με δεδομένο ότι τα σχολεία δεν ήταν το ίδιο διάστημα κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα.

Αργότερα σήμερα, Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, εφόσον ληφθεί απόφαση και σε τέτοιο ενδεχόμενο στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλιας θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

Αν σου άρεσε κάνε