Σχολεία: Συνεδριάζει η επιτροπή - Άνοιγμα στις 12/4 με self test ζητά η Ν. Κεραμέως

Σχολεία: Συνεδριάζει η επιτροπή - Άνοιγμα στις 12/4 με self test ζητά η Ν. Κεραμέως

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:04 Δημιουργία 07/04/21, 08:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τη δια ζώσης εκπαίδευση στους μαθητές Λυκείου, με τη βοήθεια των self-tests κορονοϊού, αναμένεται να εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Βασικό εργαλείο για την επανεκκίνηση της σχολικής λειτουργίας, θα αποτελέσουν τα self tests, με τη σχετική μάλιστα πλατφόρμα, να ανοίγει το απόγευμα της Τετάρτης.

«Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κένρτρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης..

Παράλληλα, χθες ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος εξήγησε πως οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα κριθούν βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων ημερών.

«Θα μπορούσε να γίνει άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», σχολίασε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξήγησε πως υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η μία πλευρά εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά, ενώ η άλλη επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σημείωσε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία και αφού θα έχουν κάνει πρώτα τεστ παρά να μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Αν σου άρεσε κάνε