Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων - Έτοιμοι οι πρώτοι 78 δρόμοι

Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων - Έτοιμοι οι πρώτοι 78 δρόμοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:55 Δημιουργία 01/04/21, 12:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αθήνα.

Όπως σημειώνει ο δήμος Αθηναίων, μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες, 78 δρόμοι στις γειτονιές της πόλης άλλαξαν εικόνα και έγιναν σύγχρονοι και πιο ασφαλείς, απαλλαγμένοι από τις λακκούβες και τη φθορά δεκαετιών.

Είναι η εκκίνηση του προγράμματος προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την ασφαλτόστρωση και την αποκατάσταση περισσότερων από 1.050 δρόμων της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητές της.

Αισιόδοξος για το ρυθμό της εκτέλεσης των έργων, είναι ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς υπολογίζεται ότι στους πρώτους τρεις μήνες θα έχουν παραδοθεί πάνω από 300 δρόμοι, δηλαδή περισσότεροι από εκείνους που έχουν ασφαλτοστρωθεί στην Αθήνα μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια.

«Ζητούμενό μας δεν ήταν μόνο να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου προγράμματος, αλλά και να το εκτελέσουμε άμεσα. Με πλήρη συντονισμό και οργανωμένα, φτάνουμε στην ασφαλτόστρωση 450 χιλιομέτρων από τα περίπου 1.000 της Αθήνας. Και είναι σημαντικοί οι αριθμοί. αλλά είναι ακόμη πιο σημαντική η ουσία αυτής της γιγάντιας παρέμβασης που γίνεται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι παύουν να συμβιβάζονται με την εικόνα των κακών δρόμων και γιατί η ποιότητα στην καθημερινή ζωή μας ξεκινά από τη γειτονιά. Αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε» τονίζει ο κ. Μπακογιάννης.

Αν σου άρεσε κάνε