Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τα παιδιά στο σχολείο με αρνητικό τεστ κάθε Δευτέρα

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τα παιδιά στο σχολείο με αρνητικό τεστ κάθε Δευτέρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:06 Δημιουργία 01/04/21, 11:52
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα, που μεταξύ άλλων αφορούσε self - tests και εμβολιασμούς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσούχλος στο ΘΕΜΑ 104,6, απ΄ό,τι φαίνεται τα τεστ θα πρέπει να γίνονται στα σπίτια, στο σύνολο της κοινότητας και αυτό γατί μιλάμε για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές, ενώ παράλληλα έθεσε το ερώτημα αν θα χρειαστεί να κάνουν το τεστ και οι οικογένειες τους.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ προκρίνεται όπως φαίνεται, η υπεύθυνη δήλωση του γονέα την οποία θα χρειάζεται να έχει το παιδί πηγαίνοντας στο σχολείο κάθε Δευτέρα, όπου θα αναγράφεται ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από όλους η εν λόγω διαδικασία, ο κ. Τσούχλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εφαρμοστεί, γιατί πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για σωστικό μέτρο. Πρόσθεσε, δε, ότι η εισήγηση της ΟΛΜΕ από τον περασμένο Αύγουστο ήταν τα μαζικά τεστ.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ο κ. Τσούχλος απάντησε πως στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, υπήρξε ρήτρα πρώτα να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί του εκπαιδευτικού προσωπικού και μετά να ανοίξουν τα σχολεία, κάτι που στην χώρα μας καθυστέρησε ως διαδικασία, μολονότι όπως είπε, υπήρξε δήλωση από τις 29/12 πως θα δοθεί προτεραιότητα, η οποία κάπου χάθηκε μέσα στο χρόνο.

Αν σου άρεσε κάνε