Διαμάχη Παυλάκη - Δερμιτζάκη στα social media για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Διαμάχη Παυλάκη - Δερμιτζάκη στα social media για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:27 Δημιουργία 30/03/21, 11:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα «μαχαίρια» ήρθαν ο ερευνητής και καθηγητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης και ο καθηγητής στην Γενεύη, Μανώλης Δερμιτζάκης, με αφορμή μια ανάρτηση για τα μέτρα κατά του κορονοίού.

Σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων που μελετά η κυβέρνηση, ο κ.Παυλάκης τάχθηκε κατά του ανοίγματος δραστηριοτήτων ενώ ο κ.Δερμιτζάκης υπέρ αυτής.

Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση του Γιώργου Παυλάκη που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δερμιτζάκη.

«Από ανάρτηση της φίλης Christina Pavlidou:

‘’.. Μη χαλαρώνετε, η μεταδοτικότητα ιδίως των νέων στελεχών του ιού είναι εντυπωσιακή. Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταδόσεων συμβαίνει κυρίως ενδοοικογενειακά’’.

Επειδή ακούω διάφορα ανακριβή για τη μετάδοση του ίου και τι σημαίνει μετάδοση στο σπίτι, θα τα ξαναπώ έξω από τα δόντια και ας προσβληθούν μερικοί, ακόμα και “ειδικοι” που έχουν πάρει σβάρνα και προτείνουν την θεραπεία:

Αφού οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα σπίτια, να βγούμε από τα σπίτια στις πλατείες, δεν χρειαζόμαστε μετρά, άρα λύσαμε το πρόβλημα. Με όλο το σεβασμό που μπορώ να μαζέψω για διαφορετικές απόψεις, αυτό δεν είναι σοβαρή άποψη.(Εσβυσα 2-3 προηγούμενες παραλαγες αυτής της πρότασης). Θα περίμενα, το λιγότερο, να μην επαναλαμβάνεται από επαγγελματίες, γιατί είναι δύσκολο να τους πάρω σοβαρά μετά από αυτό.


Γιατί ο ιός δεν γεννιέται εκ του μηδενός μέσα στα σπίτια, έρχεται απ έξω. Κάποιος τον φέρνει από τη δουλειά (όλες οι δουλείες είναι ανοιχτές χωρίς μετρά προστασίας), τα ΜΜΜ, τις επαφές που είχε ΈΞΩ από το σπίτι. Αν μπει ο ιός στο σπίτι, ιδίως τα καινούρια μεταλλαγμένα στελέχη, όλοι θα κολλήσουν, και μερικοί θα νοσήσουν, η χειρότερα.

Αν λοιπόν περάσετε περισσότερη ώρα στην πλατεία πίνοντας ποτάκια χωρίς μάσκα και μετά μείνετε σπίτι σας για 8 ώρες αντί για 16, πάλι θα μολύνετε τους αγαπημένους σας στο ίδιο σπίτι, και έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθείτε.

Ας αφισουμε λοιπόν τις στρεψοδικίες
».

Αν σου άρεσε κάνε