Θ. Βασιλακόπουλος: «Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού - «Οχι» στα self test  σε φαρμακεία

Θ. Βασιλακόπουλος: «Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού - «Οχι» στα self test σε φαρμακεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:44 Δημιουργία 30/03/21, 09:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην ενδεχόμενη μερική άρση των μέτρων του lockdown ενόψει της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τρίτη, ο καθηγητής ανέφερε πως είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων, καθώς «είναι σαν να λέμε ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα», ενώ τόνισε πως πρέπει να περιορίσουμε τις επικίνδυνες επαφές ανάμεσα σε φίλους και κοντινούς συγγενείς.

«Ο εγκλεισμός δεν αντέχεται επί μακρόν, προφανώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Πρέπει να δοθούν βαλβίδες εκτόνωσης», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, ο ίδιος πρότεινε τη λειτουργία μόνο των μικρών καταστημάτων με ραντεβού και με κόφτη 3 ωρών, ενώ θα πρέπει να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας μέσα στα μαγαζιά, ίσως και διπλή μάσκα. Επίσης, πρότεινε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις, παρά να γίνεται αυτό που γίνεται τώρα στις πλατείες.

Για τα σχολεία, ο καθηγητής είπε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί, και συμπλήρωσε πως προηγείται το Λύκειο, ενώ για τα self test στα σχολεία είπε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αγγλίας, «ο ιδανικός αριθμός self test για τα σχολεία είναι δύο ανά εβδομάδα», είπε.

Κλείνοντας, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τα self test και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται στα φαρμακεία, ενώ σημείωσε ότι οι ηλικιωμένοι που είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν self test, καθώς όπως είπε είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να βγει θετικό.

Αν σου άρεσε κάνε