Ν. Καπραβέλος: Η Αττική είναι «ηφαίστειο που βράζει»

Ν. Καπραβέλος: Η Αττική είναι «ηφαίστειο που βράζει»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:29 Δημιουργία 30/03/21, 08:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν έχουμε δει ακόμη έκρηξη κρουσμάτων στην πρωτεύουσα», τόνισε - «Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς» - Καμπανάκι για σωστή αξιοποίηση και χρήση των self tests

«Καμπανάκι» για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττικά χτυπά ο ο Διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας πως «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τρίτη, ο ίδιος προειδοποίησε πως ακόμα «δεν έχει γίνει 'έκρηξη' κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη», ενώ χαρακτήρισε την πρωτεύουσα ως «ηφαίστειο που βράζει».

Όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος, ήταν λάθος στρατηγική «να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα» ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιαπωνίας των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με τη χώρα μας.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, μια λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου», είπε, υπογραμμίζοντας πως κάποια μέτρα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, πρέπει να αρθούν.

Μιλώντας για τα self tests, υποστήριξε πως πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά, καθώς το ζήτημα, είπε, είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων, εξηγώντας πως με τη μαζική χρήση των self tests, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 15.000.

Παράλληλα, σημείωσε πως αν κάποιος δεν κάνει σωστά το self test, μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα που θα είναι ψευδώς αρνητικό. Προϋπόθεση για τη σωστή αξιοποίηση των self tests, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αν σου άρεσε κάνε