Μ. Παγώνη: Μάσκα και αποστάσεις και το φετινό Πάσχα

Μ. Παγώνη: Μάσκα και αποστάσεις και το φετινό Πάσχα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:12 Δημιουργία 26/03/21, 10:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Καλύτερη αναμένεται να είναι η εικόνα τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως μπορεί τα κρούσματα να μειωθούν, θα αργήσουμε όμως να δούμε μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Σε ότι αφορά στο φετινό Πάσχα η κ. Παγώνη τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, λέγοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εορταστεί με αποστάσεις και μάσκες. Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που θα προηγηθεί του Πάσχα θα κρίνουν το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό.

Τόνισε επίσης για άλλη μια φορά, την ανάγκη που υπάρχει για χέρια στο σύστημα υγείας. Όπως είπε είναι αναγκαίες οι προσλήψεις και ειδικότερα σε παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και αναισθησιολόγους και μπορούν αυτές να γίνουν άμεσα από τις λίστες, που υπάρχουν. Επιβεβαίωσε δε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στο γενικό κρατικό «Γ. Γεννηματάς». Όπως σημείωσε, αναγκάστηκαν και στο μεγάλο αυτό νοσοκομείο, μέσα σε μια μέρα να μετατρέψουν ένα τμήμα σε κλινική covid ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα περιστατικά, προσθέτοντας περίπου 60 κλίνες στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σχετικά με τα self test, η κ. Παγώνη είπε πως θα βοηθήσουν στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί να απομονώνεται ο ασυμπτωματικός φορέας.

Αν σου άρεσε κάνε