Μέτρα «αποσυμπίεσης» με αυξημένο testing: Τι ισχύει από Σάββατο

Μέτρα «αποσυμπίεσης» με αυξημένο testing: Τι ισχύει από Σάββατο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:29 Δημιουργία 19/03/21, 19:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και αρχαιολογικοί χώροι - Στα πάρκα μόνο με τα πόδια και ποδήλατο - Από τις 9 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα ΣΚ - Επανέρχεται η ερασιτεχνική αλιεία

Μέτρα «αποσυμπίεσης» με αυξημένο testing για τη διαχείριση της ψυχικής κόπωσης των πολιτών από τα απανωτά lockdown ανακοίνωσαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Άκης Σκέρτσος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Κυβέρνηση και επιστήμονες συμφώνησαν σε ορισμένες αλλαγές εντός του υφιστάμενου lockdown, καθώς η παρατεταμένη καραντίνα δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά αντίθετα κούρασε περισσότερο τους πολίτες και μετέφερε τις εστίες μετάδοσης εντός των σπιτιών.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση εστάλη το μήνυμα του ανοίγματος κάποιων δραστηριοτήτων, όπου δεν παρουσιάζουν σημαντική διασπορά, ταυτόχρονα με την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων και του αυξημένου testing.

Έτσι, από αύριο, Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ τόσο τα ΣΚ όσο και τις καθημερινές και θα επεκτείνεται έως τις 5 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, την Δευτέρα, 22 Μαρτίου ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι παιδικές χαρές και θα επιτρέπεται και το ψάρεμα σε παραλιακούς Δήμους.

Αναφορικά με τα δύο πρώτα, οι επισκέψεις των πελατών θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και υπό τα αυστηρά, γνωστά μέτρα προστασίας.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αποφασίστηκε:

-Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.

-Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα

-Από αύριο ανοίγουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα πάρκα με χρήση μάσκας και sms στο «6», χωρίς χρήση οχήματος (μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατα)

-Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

-Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Αν σου άρεσε κάνε