ΠΟΥ για Ελλάδα: «Όχι» σε αλλαγή στρατηγικής, «ναι» στην τήρηση των ισχυόντων μέτρων

ΠΟΥ για Ελλάδα: «Όχι» σε αλλαγή στρατηγικής, «ναι» στην τήρηση των ισχυόντων μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:07 Δημιουργία 18/03/21, 20:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δεν απαιτείται επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής ή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που έχουν ήδη ληφθεί από την Ελλάδα, τόνισε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όπως σημείωσε, στην Ελλάδα παρατηρείται όπως και σε άλλες χώρες αυξητική τάση στα κρούσματα με τις μονάδες εντατικές θεραπείας να γεμίζουν που αποδίδεται και στην σταδιακή αντικατάσταση του αρχικού στελέχους του κορoνοιού από την μετάλλαξη του ΗΒ, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα και περισσότερα κρούσματα άλλα και νοσηλείες.

Αυτό αποτελεί, όπως ανέφερε, μια δύσκολη πρόκληση, η οποία όμως αντιμετωπίζεται με τις υπάρχουσες μεθόδους και τα εργαλεία του συστήματος που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες όπως στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου και απέδωσαν. Μια μείωση που τελικά αποτυπώθηκε και στην επιδημιολογική καμπύλη και δεν απαίτησε αλλαγή στρατηγικής.

Εκείνο που απαιτείται, διευκρίνισε ο Π.Ο.Υ, είναι να υπάρξει ενθάρρυνση των ανθρώπων να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από τις υπάρχουσες στρατηγικές σε μια ευρεία προσπάθεια συλλογικής ανταπόκρισης και ευθύνης με την συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, τηρώντας τους απλούς κανόνες της απόστασης, της υγιεινής και της χρήσης μάσκας αλλά και συνολικά την διαδικασία εντοπισμού, ιχνηλάτησης, απομόνωσης κάθε κρούσματος.

Αν σου άρεσε κάνε