Για πρώτη φορά πάνω από 4 ο δείκτης θετικότητας - «Καμπανάκι» για Πειραιά

Για πρώτη φορά πάνω από 4 ο δείκτης θετικότητας - «Καμπανάκι» για Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:24 Δημιουργία 12/03/21, 18:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καμπανάκι» για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και σε ολοένα περισσότερες περιοχές της χώρας έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι ο Πειραιάς παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας πανελλαδικά και επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού ανέρχονται σε 20.000, εκ των οποίων τα 10.000 στην Αττική.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δείκτης αναπαραγωγής (Rt) είναι «σταθερά και παντού» πάνω από 1, γεγονός που σημαίνει ότι ο ιός παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Η κυρία Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι η διασπορά οφείλεται στον συγχρωτισμό ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους: σε σπίτια, εργασιακούς χώρους, ενώ ισχυρή παραμένει η ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Όπως ανέφερε, ο κυλοιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα είναι πλέον πάνω από 2.100. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο 45.000 τεστ ανά ημέρα, με το δείκτη θετικότητας στο 4,5. Είναι η πρώτη φορά για το 2021, που ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώνεται πάνω από το όριο του 4.

Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι συνολικά 4032 ασθενείς νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Αττική και εκτίμησε ότι η πίεση αυτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες ακόμα.

Αν σου άρεσε κάνε