Lockdown και τηλεκπαίδευση για 2 εβδομάδες

Lockdown και τηλεκπαίδευση για 2 εβδομάδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:01 Δημιουργία 12/03/21, 18:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Παράταση του σκληρού lockdown, με τους αυστηρότερους περιορισμούς ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες 18 περιοχές, οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων σε όλη την επικράτεια για δύο εβδομάδες και ένταξη εννέα ακόμη περιοχών στο «βαθύ κόκκινο», ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Προχωρώντας στις ανακοινώσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, αποφασίστηκε η αναστολή δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, σε όλη την Ελλάδα.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο ίδιος είπε ότι δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στα υφιστάμενα μέτρα, δηλώνοντας ότι το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού μπορεί να το κάνει κάποιος εντός του οικείου δήμου του.

Πρόσθεσε δε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει κανονικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επρσήμανε ότι σε «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο, Σάββατο εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου, οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

Συγκεκριμένα, για την Καθαρά Δευτέρα:

-Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές

-Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ επιτρέπονται μόνο στην περιοχή μας

-Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου, μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.

-Το πέταγμα χαρταετού μπορεί να γίνει με τους κανόνες που ισχύουν.

-Ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Από αυτό το Σαββατοκύριακο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.

Αν σου άρεσε κάνε