Lockdown: Χιλιομετρικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Lockdown: Χιλιομετρικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:57 Δημιουργία 03/03/21, 15:33
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Αυστηροποίηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, με το βλέμμα στην εκτίναξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νοσηλειών στα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, ενώ από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για μεταφορά των μη Covid ασθενών.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, που προκύπτουν από τη σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, στο τραπέζι βρίσκονται ακόμη και χιλιομετρικοί περιορισμοί ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών, οι οποίες αυστηροποιούνται όσον αφορά ειδικότερα στην αποστολή SMS στο 13033 με τη χρήση των κωδικών «2» και «6».

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τη χρήση του κωδικού «2», προκρίνεται να τεθεί χιλιομετρικός περιορισμός, κάτω από τα πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Την ίδια ώρα, «κόφτης» αναμένεται να μπει και όσον αφορά τη χρήση του κωδικού «6». Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το πρωί της Τετάρτης, εξετάζεται να επιτρέπεται η χρήση του κωδικού μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Ουσιαστικά, με την αυστηροποίηση των παραπάνω κωδικών, προωθείται η απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η λύση του πανελλαδικού lockdown ως την Καθαρά Δευτέρα δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν πως η «καραντίνα» στην Αττική δεν εφαρμόζεται λόγω της μεγάλης ψυχικής κόπωσης των πολιτών, συνεπώς συστήνουν άλλες λύσεις, που θα μπορούσαν να αποφέρουν αποτέλεσμα.

Όπως είχε αποκαλύψει και χθες το «Xrimaonline.gr», μέλη της επιτροπής έχουν εκφράσει την ένστασή τους σχετικά με τη διατήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, καθώς σημειώνεται συνωστισμός τόσο σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, παραλίες, όσο και σε εσωτερικούς, όπως στα σούπερ μάρκετ. Για το λόγο αυτό και συστήνουν την άρση του μέτρου, η οποία όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες έχει «κλειδώσει».

Αν σου άρεσε κάνε