Επέκταση Λ. Κύμης: Δημοπρασία εντός του έτους - «Χωρίς διόδια» δεσμεύτηκε ο Κ. Καραμανλής

Επέκταση Λ. Κύμης: Δημοπρασία εντός του έτους - «Χωρίς διόδια» δεσμεύτηκε ο Κ. Καραμανλής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:12 Δημιουργία 19/02/21, 13:01

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, έθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ότι αφορά στο έργο της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή το έργο θα γίνει κανονικά, καθώς έχει προγραμματιστεί η δημοπρασία του εντός του έτους, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα μπουν διόδια στην Λεωφόρο Κύμης.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως το ζήτημα της βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών της περιοχής του Βορείου Τομέα συνδέεται άμεσα με την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, την μείωση των χροναποστάσεων μεταξύ των προορισμών αλλά και του κόστους μεταφοράς των αγαθών. Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης -συνολικού μήκους 3,6 χλμ., εκ των οποίων 800μ αφορούν σε σήραγγα με διάτρηση και άλλα 800μ αφορούν σε τμήμα εκσκαφής και επανεπίχωσης (Cut & Cover), έχει χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας.

Η αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και το κόστος επένδυσης ανέρχεται σε 350 εκ. €, χωρίς τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες και περιβαλλοντικοί όροι. Επιπρόσθετα, το έργο περιλαμβάνεται και στο αναθεωρημένο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών της Χώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης κρίνεται απολύτως ώριμο, ολοκληρώνει μια συνολική παρέμβαση που έχει σταματήσει στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λυκόβρυσης και η υλοποίησή του θα «ανακουφίσει» κυκλοφοριακά το σύστημα μεταφορών του βόρειου τομέα.

Αν σου άρεσε κάνε