«Βολές» υπουργείου Πολιτισμού κατά της Ε. Ακρίτα για παραίτηση Λιγνάδη

«Βολές» υπουργείου Πολιτισμού κατά της Ε. Ακρίτα για παραίτηση Λιγνάδη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:29 Δημιουργία 02/02/21, 17:08

Μια άτυπη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Έλενας Ακρίτα, σε ότι αφορά τις φήμες για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Ακρίτα, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, έκανε λόγο για την παραίτηση του Δ. Λιγνάδη, μετά από επιθυμία της υπουργού Λ. Μενδώνη.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.»

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο, διευκρίνισε πως οποιαδήποτε απόφαση θα ανακοινώνεται με Δελτίο Τύπου, αφήνοντας αιχμές, για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα.

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι:

Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες.»


Η δημοσιογράφος, απάντησε και πάλι μέσω ανάρτησης στο Facebook:


«Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει. Και φυσικά το ΣΚΑΪ - SKAI σπεύδει να ‘συντρέξει’ την υπουργό χωρίς να κάνει ρεπορταζ για να διαπιστώσει αν ισχυει ή όχι η είδηση. Επειδη είμαι δημοσιογράφος παλαιας κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω - τρεις ερωτησούλες στην υπουργό.
1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την ειδηση ξεκάθαρα κι αφήστε τα μισόλογα.
2. Υπάρχουν καταγγελίες, ναι ή όχι;
3. Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια... των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.
Καταλαβατε υπουργέ;
Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;»






Elina Devouros

Αν σου άρεσε κάνε