Άρης Θεοδωρίδης: Η δωρεά για το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και το «ευχαριστώ» του Δ. Χατζηδάκη

Άρης Θεοδωρίδης: Η δωρεά για το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και το «ευχαριστώ» του Δ. Χατζηδάκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:40 Δημιουργία 28/01/21, 18:03

Στην τελική ευθεία, έχει μπει πλέον η έναρξη των εργασιών για το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, με τις εκτιμήσεις να θέλουν τα πρώτα έργα να ξεκινούν μέσα στο 2021.

Το μεγάλο αυτό έργο που θα μπει στις «ράγες» το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2024, πρόκειται να αναπτυχθεί σε έκταση 22 στρεμμάτων στο Φλοίσβο, στην περιοχή που βρίσκονται τα θωρηκτά «Αβέρωφ» και «Βέλος».

Την περασμένη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, εξ ονόματος του ελληνικού Δημοσίου και ο πρόεδρος της ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ», εφοπλιστής Άρης Θεοδωρίδης, προέβησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία χώρου προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα στον Φλοίσβο.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης Renzo Piano.

Κύριος στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κτιριακές υποδομές που θα φιλοξενήσουν εκθέματα και ψηφιακό περιεχόμενο για να ιχνηλατηθεί όλη η πορεία των Ελλήνων στη θάλασσα από το παρελθόν έως και σήμερα.

Το μουσείο θα έχει τη στήριξη των αρμόδιων υπουργείων, του κόσμου της ελληνικής ναυτιλίας και τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα. Ετσι, η ιστορία του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλων των ανθρώπων που έχουν αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους τη θάλασσα, θα βρει ιδανική στέγη σε ένα από τα όμορφα μέρη της Αθήνας.

Τον εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη, ευχαρίστησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος (επί σειρά δεκαετιών) του Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, στην ανάρτησή του ανέφερε:

«ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΥΠΑΤΡΙΔΕΣ
Ο Άρης Θεοδωρίδης, εφοπλιστής και κάτοικος Φαλήρου, προσέφερε ένα ασύλληπτο ποσό για την ανέγερση του Μουσείου Ναυτικής παράδοσης, στο χώρο απέναντι από το θωρηκτό Αβέρωφ.
Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέθεσε στον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Ελπίζω οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να μην αποτελέσουν εμπόδιο.
Ευχαριστώ, κύριε Άρη Θεοδωρίδη για τη μεγάλη εθνική προσφορά σας, που «ακουμπά» το Παλαιό Φάληρο και συγχαίρω την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας (Νίκο Παναγιωτόπουλο και Αλκιβιάδη Στεφανή), που έχουν αναλάβει την εποπτεία του έργου.»
Αν σου άρεσε κάνε