Απάτη στην Καβάλα: Παρίστανε τον «αντιδήμαρχο» και απέσπασε 7.020 ευρώ

Απάτη στην Καβάλα: Παρίστανε τον «αντιδήμαρχο» και απέσπασε 7.020 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:55 Δημιουργία 22/01/21, 13:44

Ακόμα μια απάτη με τη γνωστή πλέον μέθοδο του «λάθους» οργάνωσε άγνωστος στην Καβάλα, παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Παπαδόπουλο για να παραγγείλει… 50 κιλά ψάρια, αξίας 780 ευρώ, από τοπικό ιχθυοπωλείο.

Ο άγνωστος συστήθηκε τηλεφωνικά στον άτυχο ιχθυοπώλη ως ο αντιδήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Παπαδόπουλος και του παρήγγειλε 50 κιλά ψάρια λέγοντας ότι θα κατέθεσε τα 780 ευρώ της αξίας τους στον λογαριασμό του. Λίγο αργότερα, όμως, του τηλεφώνησε ξανά και του είπε ότι κατέθεσε κατά λάθος 7.800 ευρώ, στέλνοντάς του στο Viber το τραπεζικό έγγραφο της κατάθεσης.

Ο απατεώνας ζήτησε να του επιστραφεί άμεσα η διαφορά και ο επαγγελματίας που πείστηκε ότι μιλούσε με τον αντιδήμαρχο, ξεγελάστηκε βλέποντας το έγγραφο καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει αν όντως κατατέθηκαν τα χρήματα, γιατί η κατάθεση έγινε από άλλη τράπεζα και θα εμφανιζόταν στον λογαριασμό του την επόμενη ημέρα. Έτσι, κατέθεσε την διαφορά ύψους 7.020 ευρώ στον λογαριασμό του αγνώστου!

Ο δράστης έχει εξαπατήσει με παρόμοιο τρόπο άλλους δύο επαγγελματίες στην Καβάλα, χωρίς να τα καταφέρει, αφού αντιλήφθηκαν την απάτη.

Αν σου άρεσε κάνε