ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για εμβολιασμούς σε νοσοκομεία και όχι σε εμβολιαστικά κέντρα

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για εμβολιασμούς σε νοσοκομεία και όχι σε εμβολιαστικά κέντρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:23 Δημιουργία 12/01/21, 12:11

Σε καταγγελία για εμβολιασμό πολιτών κατά του κορονοϊού σε νοσοκομεία αντί για τα προβλεπόμενα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, βασιζόμενος σε μηνύματα που έλαβαν τα άτομα άνω των 85 ετών.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορονοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο, αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων. Επίσης, στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων, που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σε νοσοκομεία και εργαζόμενους, σχετικά με αυτήν την εξέλιξη, ενώ κάνει λόγο και για έκθεση σε κίνδυνο των 85χρονων και των συνοδών τους με τον εμβολιασμό στα νοσοκομεία.

Κλείνοντας, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει: «Είναι τουλάχιστον ακατανόητο. Να μπαινοβγαίνει κόσμος στα νοσοκομεία την ώρα που έχουν απαγορευθεί και τα επισκεπτήρια με κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού. Γιατί δεν ετοιμάσθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως έχουν ανακοινώσει;»

Αν σου άρεσε κάνε