Δήμος Αθηναίων: Έτοιμα για επανεκκίνηση τα σχολεία

Δήμος Αθηναίων: Έτοιμα για επανεκκίνηση τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:15 Δημιουργία 08/01/21, 12:27

«Ετοιμοπόλεμα» για την επανέναρξη της λειτουργίας τους είναι τα σχολεία του δήμου Αθηναίων, ενώ το 63ο Νηπιαγωγείο του 'Αγιου Παντελεήμονα, θα λειτουργήσει σε νέες, πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η επανεκκίνηση, τη Δευτέρα 11 του μηνός, της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «θα βρει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για να συνεχίσουν τα μαθήματα που είχαν διακοπεί, σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο δήμος Αθηναίων.

Ήδη γίνονται απολυμάνσεις, έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, έχει προβλεφθεί επάρκεια σε υγειονομικό υλικό, αντισηπτικά, εξοπλισμό και υλικά καθαριότητας ενώ διανέμονται και μάσκες.

Ο δήμος Αθηναίων ενισχύει επίσης τις σχολικές επιτροπές με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, ενώ σε νέο κτίριο πρόκειται να λειτουργήσει το 63ο Νηπιαγωγείο.

«Οι πρωτοποριακές υποδομές του είναι οι πλέον σύγχρονες σε δημόσιο νηπιαγωγείο της Αθήνας, με παιχνίδια εξωτερικού χώρου, ασφαλή χώρο με γκαζόν για να παίζουν τα παιδιά και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα θέρμανσης και ψύξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, ενώ θα υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ειδικός ξεχωριστός χώρος για να κοιμούνται τα παιδιά του ολοήμερου.

Αν σου άρεσε κάνε