Ο Μπακογιάννης θέλει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ευθύνη των Δήμων

Ο Μπακογιάννης θέλει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην ευθύνη των Δήμων

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 28/12/20, 20:25

Να ορίζει ο ίδιος ο Δήμος τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ζήτησε για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου από τη Moody's. Συγκεκριμένα είπε ότι η αναβάθμιση αυτή «δείχνει ότι είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνος του, το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, έχοντας πάντα πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να έχεις πλούσιο δήμο σε μια πόλη πτωχευμένη», είπε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα εμβόλια για την Covid-19, τα οποία χαρακτήρισε «δώρο της επιστήμης» και ότι «μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα βγούμε από την κρίση». Τόνισε όμως «δεν πρέπει να γίνει πολιτική με τα εμβόλια» ζητώντας «να τηρηθούν ότι προβλέπεται για τους εμβολιασμούς από τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, «είμαστε έτοιμοι να τα επαναλειτουργήσουμε. Έχουν γίνει όσα προβλέπονται».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη μοριοδότηση 360 συμβασιούχων του, στο νέο διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρύξει τις επόμενες ημέρες.

Αν σου άρεσε κάνε