Covid-19: Διακομιδές ασθενών με τρένα - Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Covid-19: Διακομιδές ασθενών με τρένα - Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:51 Δημιουργία 19/11/20, 13:32

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού, με τα νοσοκομεία της πόλης να δοκιμάζονται καθημερινά καθώς τα κρούσματα μόνο χθες ξεπέρασαν τα 900.

Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι σχεδόν γεμάτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο για τη διακομιδή ασθενών στις ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της χώρας.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν μεταφορές σε άλλα νοσοκομεία, αυτές θα γίνονται ακόμα και με τρένα ενώ έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπάρχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα διαμορφωθεί ειδικά για να μεταφέρει με ένα δρομολόγιο περισσότερους ασθενείς με covid σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αμαξοστοιχία έχει ήδη φτάσει στη Θεσσαλονίκη και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης τεσσάρων βαγονιών για τη μαζική μεταφορά ασθενών με κορoνοϊό.

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορoνοϊό, ενώ χθες έγιναν 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα έχει προκριθεί η μεταφορά ασθενών στην Αττική και με C-130.

Στη Λάρισα, σύμφωνα με το onlarissa, δεν υπάρχει κενό κρεβάτι στις ΜΕΘ, ενώ στην 5η ΥΠΕ καταγράφεται το πιο υψηλό ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά.

Για τη σημερινή εφημερία μετά την παραλαβή τεσσάρων αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού αναμένεται να αναπτυχθούν αντίστοιχα νέα κρεβάτια ΜΕΘ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε 24.

Με πληροφορίες από: CNN, iefimerida

Αν σου άρεσε κάνε