Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Κω

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Κω

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:12 Δημιουργία 10/11/20, 17:00

Σπείρα που φέρεται να διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Κω και αργότερα προς την ενδοχώρα, εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις δράστες ξένης καταγωγής μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών αντίστοιχα και ένας 25χρονος εξίσου ξένης καταγωγής. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και του Ν. 4251/2014 που αφορά τη διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή την έξοδο από αυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως ηγετικά στελέχη παρουσιάζονται ο 39χρονος και ένα ένα ακόμα άτομο το οποίο εξακολουθεί να αναζητείται.
Ο 35χρονος μαζί με τον 25χρονο φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, ενώ ο 29χρονος με τη 48χρονη φέρονται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων.

Κατά τη διενέργεια έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης γυναίκας, οι αρχές εντόπισαν τρεις ανήλικους ξένης καταγωγής οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 06/11/2020 πέντε μετανάστες πλησίον επιβατικού λιμένα στην Κω, εκ των οποίων οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Αν σου άρεσε κάνε