Στη δίνη της κακοκαιρίας και πάλι η Χερσόνησος

Στη δίνη της κακοκαιρίας και πάλι η Χερσόνησος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:02 Δημιουργία 10/11/20, 10:57

Στο έλεος της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκεται από τα ξημερώματα, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ο δήμος Χερσονήσου στο Ηράκλειο.

Δεκάδες παρασύρσεις αυτοκινήτων, πλημμυρισμένα σπίτια και άνθρωποι που κινδυνεύουν, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους από τα ορμητικά νερά, συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου και αγωνίας για τους κατοίκους των οικισμών Γούρνες, Σταλίδα, Γούβες και Ανάληψη.

Συνεργεία της ΕΜΑΚ με βάρκες και ερπυστριοφόρα, μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας προσπαθούν να ανοίξουν διόδους για τα ορμητικά νερά και να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που κινδυνέουν.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σέγκου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία του δήμου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για δεκάδες αυτοκίνητα στη θάλασσα, με ένα εξ αυτών, κατά μαρτυρίες, να έχει ακόμα αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και έχει ενημερωθεί το Λιμενικό. «Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι ανοιχτά πολλαπλά μέτωπα. Όσο το φαινόμενο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να επέμβουμε», είπε και συμπλήρωσε πως υπάρχουν ηλικωμένοι εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένα σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6», έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις. «Βρέχει ασταμάτητα από χθες το βράδυ. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Πριν από δύο μέρες είχαμε πάλι προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια», είπε.

Ο κ. Συριγωνάκης σημείωσε πως δύο ατόμα διασώθηκαν σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στη Σταλίδα και στις Γούρνες, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Αν σου άρεσε κάνε