Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής για έφεση κατά των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής για έφεση κατά των ποινών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:48 Δημιουργία 26/10/20, 14:47

Aίτημα προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του σκέλους της απόφασης της Χρυσής Αυγής που αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων Αλιεργατών, των συνεργών στη δολοφονία Φύσσα που είναι καταδικασμένοι και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για τη μετατροπή της κατηγορίας στην υπόθεση ΠΑΜΕ, υπέβαλαν σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραϊτάκη οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγης.

Οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής Κώστας Παπαδάκης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Ζώτος και Κώστας Σκαρμέας ζήτησαν από τον κ. Μωραϊτάκη να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης όσον αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, τις οποίες θεωρούν χαμηλές .

«Σήμερα Δευτέρα 26.10.2020 οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη Χ.Α. Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας επισκεφθήκαμε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και υποστηρίξαμε προφορικά το αίτημα να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης όσον αφορά τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως σχετικά υποστηρίξαμε, οι ποινές αυτές είναι πολύ χαμηλές σε σύγκριση με ποινές που επιβάλλονται πρόσφατα από τα ελληνικά δικαστήρια σε ανάλογες περιπτώσεις, που υπολείπονται των κριτηρίων της δίκαιης και ανάλογης τιμωρίας, λαμβανομένης υπόψη της φρικαλεότητας των πράξεών τους.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε την άσκηση έφεσης σύμφωνα με την αρμοδιότητα που παρέχει η ποινική δικονομία στον Εισαγγελέα Εφετών (άρθρο 489 παρ. ε΄ και 491 Κ.Ποιν.Δ.), κατά της καταδικαστικής απόφασης (υπ. αριθμ. 2506/2020 του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών) όσον αφορά το ύψος των επιβληθεισών ποινών, προκειμένου στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας να συνεκδικασθεί με τις εφέσεις των καταδικασθέντων και να είναι νόμιμα εφικτή η επιβολή ποινών ανάλογων με την ποινική βαρύτητα και απαξία των πράξεων, για τις οποίες καταδικάστηκαν», αναφέρουν οι συνήγοροι σε ανακοίνωσή τους.

Η αίτηση:

Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Χρύσα Παπαδοπούλου και Ανδρέας Τζέλης, ζήτησαν από τον κ. Μωραϊτάκη να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης όσον αφορά τις ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για συνέργια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τέλος οι συνήγοροι του ΠΑΜΕ, Αγγελος Βρεττός, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Τάκης Σαπουντζάκης, Αντώνης Αντανασιώτης, Μάνος Μαλαγάρης, Χάρης Στρατής και Ελένη Ζαφειρίου ζήτησαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αν σου άρεσε κάνε