Διόδια: Ενιαίο e-pass σε όλους τους αυτοκινητόδρομους από 4 Νοεμβρίου

Διόδια: Ενιαίο e-pass σε όλους τους αυτοκινητόδρομους από 4 Νοεμβρίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:19 Δημιουργία 15/10/20, 13:58

Με ένα e-Pass θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας οι οδηγοί.

Το νέο σύστημα διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 4 Νοεμβρίου.

Πώς θα λειτουργεί το e-pass

Ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από την Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, τη Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα.

Πώς θα γίνεται η ανανέωση ποσού του e-pass;

Ο οδηγός θα μπορεί να προσθέσει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητοδρόμου από τον οποίο έχει προμηθευτεί τον πομποδέκτη, πληρώνοντας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα «φόρτισης» του πομποδέκτη, με φυσική παρουσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών του δικού του παρόχου. Ωστόσο, σε θα μπορεί να φορτίσει τον πομποδέκτη του παρόχου του σε Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών άλλου παρόχου.

Να σημειωθεί πως από το 2019, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μετά απο επικοινωνία με τις διαχειρίστριες εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων κατέληξαν σε μία κοινά αποδεκτή λύση ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού έγιναν οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές.

Με το ενιαίο e-Pass, ικανοποιείται οριστικά ένα χρόνιο αίτημα οδηγών που κινούνται στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών και τη μείωση των καθυστερήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε