Χανιά: Αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Χανιά: Αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:12 Δημιουργία 14/10/20, 18:00

Τη δημιουργία δεύτερης λαϊκής αγοράς στην οδό Ακρωτηρίου της δημοτικής ενότητας Ακρωτηρίου το Σάββατο από τις 7.30 το πρωί έως και τις 15.30, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με αυτή της οδού Μίνωος της δημοτικής ενότητας Χανίων, αποφάσισε η δημοτική Αρχή για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης έκρινε απαραίτητη τη συγκεκριμένη κίνηση για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και για τη δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών και εμπόρων.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση η λειτουργία της λαϊκής για τις ημέρες Τρίτη ,Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο θα γίνεται με την συμμετοχή σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) ανά κατηγορία πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών ,ενώ την Δευτέρα η λειτουργία της λαϊκής θα γίνεται με την συμμετοχή του συνόλου (100%) των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών).

Για όλες τις μέρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων ορίζεται στα τρία μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους (πωλητές, καταναλωτές, κοινό).

Αν σου άρεσε κάνε