Γιάφκα στο Κουκάκι: Την «ΟΛΑ» δείχνουν τα στοιχεία της αντιτρομοκρατικής

Γιάφκα στο Κουκάκι: Την «ΟΛΑ» δείχνουν τα στοιχεία της αντιτρομοκρατικής

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 30/09/20, 16:56

Προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» βρέθηκε σε σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του 42χρονου που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ψηφιακών πειστηρίων, που έβαλε στο μικροσκόπιο τα ψηφιακά πειστήρια από το διαμέρισμα όπου ζούσε ο 42χρονος, παλιός συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα σε σκληρό δίσκο υπήρχε έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο indymedia, πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ υπογραμμίζεται ότι, «εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος των άλλων δύο εμπλεκομένων (ενός άνδρα 38 ετών και της φίλης του 36 ετών) οι οποίοι συνελήφθησαν, λίγο μετά τη σύλληψη του 42χρονου, στο σπίτι τους στα Πετράλωνα όπου βρέθηκαν δυο πιστόλια, που όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είναι «καθαρά», καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Αν σου άρεσε κάνε