Ν. Μηταράκης: Πιλοτικό πρόγραμμα προσωρινής διαμονής αναγνωρισμένων προσφύγων

Ν. Μηταράκης: Πιλοτικό πρόγραμμα προσωρινής διαμονής αναγνωρισμένων προσφύγων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:23 Δημιουργία 24/09/20, 19:10

Λύση στο πρόβλημα της συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης μέσω πιλοτικού προγράμματος προσωρινής διαμονής.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προχωρούν σε πιλοτική δράση δίμηνης διαμονής αναγνωρισμένων προσφύγων που εντάσσεται στο πρόγραμμα HELIOS και αφορά σε όσους εξέρχονται από τις δομές των νησιών, έως ότου βρουν πιο μόνιμη στέγη. Η νέα πιλοτική δράση που αναμένεται να διευκολύνει τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες και να τους προσφέρει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ασφάλειας υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μετά από πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με νέα χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά. Στόχος μας είναι να προλάβουν να ενταχθούν σε συνθήκες ομαλότητας στο πρόγραμμα Helios, να βρουν στέγη και εργασία. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αθήνα και αποφεύγουμε φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων σε πλατείες, όπως π.χ. την Πλατεία Βικτωρίας», δήλωσε ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μετά τη συνάντησή του με τον Gianluca Rocco, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε