SOS για τον «Ιανό»: Μία νεκρή στα Φάρσαλα, δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

SOS για τον «Ιανό»: Μία νεκρή στα Φάρσαλα, δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:11 Δημιουργία 19/09/20, 10:06

«Σαρώνει» τη χώρα ο κυκλώνας «Ιανός», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, ενώ Στα Φάρσαλα στον οικισμό Βασιλί, μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων».

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, που κινδύνευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές και έχουν κάνει εκατοντάδες διασώσεις.

Την ίδια ώρα, δραματικές ώρες βιώνει η Καρδίτσα, όπου δύο ακόμα άνθρωποι αγνοούνται.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι μια 40χρονη γυναίκα στο Μουζάκι, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, όταν επιχείρησε να περάσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το αυτοκίνητο της, ενώ από χτες έχει δηλωθεί αγνοούμενος και ένας κτηνοτρόφος από την περιοχή Μαγουλίτσας Καρδίτσας.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν έως και 17 Μαρτίου 2021 η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και Ιθάκη έπειτα από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Βοιωτίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών του «Ιανού», στις οποίες άφησε και το μεγαλύτερο αποτύπωμα.

Πάντως, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους άνδρες, που είχαν εγκλωβιστεί στα νερά του Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου. Λίγο μετά τη 01:00 δύο ερπυστριοφόρα και μια μπουλντόζα – οχήματα του στρατού και ιδιώτη αντίστοιχα – προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους και γύρω στις 02:00 κατόρθωσαν να τους απεγκλωβίσουν από τα νερά.

Αν σου άρεσε κάνε