Καβάλα: 24 εργαζόμενοι βιομηχανίας θετικοί στον κορονοϊό

Καβάλα: 24 εργαζόμενοι βιομηχανίας θετικοί στον κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 01/08/20, 16:37

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στην Καβάλα, όπου ύστερα από ελέγχους επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ εργαζομένων σε βιομηχανία της περιοχής.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα σχεδόν στο σύνολό τους είναι ασυμπωματικοί. Το κλιμάκιο σπεύδει στην περιοχή προκειμένου να αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει σημάνει συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Αν σου άρεσε κάνε