Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή Γραμματικό

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή Γραμματικό

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 24/07/20, 18:54

Άσχημη έκβαση φαίνεται ότι παίρνει η δασική πυρκαγιά που μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γραμματικό Ηλείας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Γραμματικό Ηλείας καίει πευκόφυτο δάσος και λόγω ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στέλνονται συνεχώς ενισχύσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν μέχρι στιγμής σπίτια.

Το πύρινο μέτωπο κινείται στην περιοχή από Λαντζόι προς Χελιδόνι και προς Ηράκλεια. Και όλοι εύχονται οι άνεμοι να μην αλλάξουν φορά και στρέψουν τις φλόγες προς τα χωριά, αφού οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσχερείς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη και συνεχώς στέλνονται ενισχύσεις.

Συνολικά πλέον επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στην περιοχή συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Το έργο του συντονισμού των δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους επικεφαλής και επιτελάρχες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού ταυχρόνα παραμένει σε εξέλιξη - αν και βελτιωμένο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες - η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με διάσπαρτες μικροεστίες αλλά και αναζωπυρώσεις σε ορισμένα σημεία.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι μια νέα, μικρότερη σε έκταση και ένταση φωτιά, εκδηλώθηκε και στα Μέθανα Τροιζηνίας, δίχως να κινδυνεύουν προς το παρόν κατοικημένες περιοχές, αφού η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το βουνό.

Τέλος, χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην Κερατέα τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο.

Αν σου άρεσε κάνε