Στους 28 οι θάνατοι του κοροναϊού στην Ελλάδα -Στα 966 τα κρούσματα

Στους 28 οι θάνατοι του κοροναϊού στην Ελλάδα -Στα 966 τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:46 Δημιουργία 27/03/20, 18:00

Στα 966 ανέρχονται μέχρι σήμερα τα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποιώντας ακόμα 74 κρούσματα της νόσου.

Οι νεκροί από τον ιό ανέρχονται σε 28, με ακόμα 2 άτομα να καταλήγουν το τελευταίο 24ωρο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (74 επιπλέον από χθες), 66 είναι πιο σοβαρά και 65 νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς (86%) είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία έχουν λάβει 52 ασθενείς (10 επιπλέον από χθες).

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η επιδημία συνεχίζεται στη χώρα μας, με κάποιες περιοχές να πλήττονται περισσότερο, ωστόσο, σημείωσε πως αποτελεί μια πολύ αισιόδοξη είδηση η αποσωλήνωση τεσσάρων ασθενών, για τους οποίους ευχήθηκε ταχύτατη ανάρρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επόμενη εβδομάδα κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ σημείωσε ότι για να παραμείνει ελεγχόμενη η τροχιά εξάπλωσης της επιδημίας στην κοινότητα, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες και τα μέτρα που έχει επιβάλλει η πολιτεία και συστήνουν οι ειδικοί.

Αναφερόμενος στα τεστ για την ανίχνευση του κοροναϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως τα μοριακά τεστ είναι τα μοναδικά προς το παρόν αξιόπιστα, προσθέτοντας πως τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της επιδημίας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο εξιτήριο της πρώτης μητέρας θετικής στον κοροναϊό που γέννησε πριν από λίγες ημέρες στο «Αττικόν», κάνοντας λόγο για μία αισιόδοξη νότα.

Αν σου άρεσε κάνε