Κοροναϊός: Ντόμινο εξελίξεων μετά το ένατο κρούσμα

Κοροναϊός: Ντόμινο εξελίξεων μετά το ένατο κρούσμα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:26 Δημιουργία 05/03/20, 07:45

Ντόμινο εξελίξεων έχει προκαλέσει η μόλυνση του 66χρονου από τον κοροναϊό, το ένατο κρούσμα στη χώρα μας, καθώς σε Ηλεία, Αχαϊα και Ζάκυνθο λαμβάνονται έκτακτα μέτρα, καθώς ο ασθενής είχε συνταξιδέψει με άλλα 53 άτομα στην Αίγυπτο και Ισραήλ.

Ο άνδρας παραμένει στο νοσοκομείο του Ρίου, χωρίς να είναι διασωληνωμένος, παρουσιάζοντας συμπτώματα βαριάς πνευμονίας.

Στο νοσοκομείο οι 53 συνταξιδιώτες

Οι 53 συνταξιδιώτες του ειδοποιήθηκαν για το κρούσμα και έσπευσαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστούν, ενώ την ίδια ώρα στο νοσοκομείο έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Από χθες δόθηκαν οδηγίες να εξεταστεί όλο το γκρουπ που συμμετείχε σε αυτή την εκδρομή, με τους ανθρώπους που πήγαν στο νοσοκομείο να προέρχονται από την Αχαϊα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα έχουν μπει ήδη σε καραντίνα, καθώς κάποιοι αντιμετώπιζαν μικρά συμπτώματα, όπως δέκατα και βήχα. Μεταξύ αυτών και ένας ιερέας, ο πατήρ Γιώργης, ο οποίος πήγε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, λέγοντας σε κάμερα τοπικής ιστοσελίδας πως οι «μισοί γυρίσαμε από το ταξίδι με βήχα και πυρετό».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τους 53 συνολικά συνταξιδιώτες του 66χρονου, οι 30 είναι από τον Δήμο Ηλιδας- Πηνείας, 10 από τον Πύργο, 10 από την Πάτρα και 2 από την Ζάκυνθο.

Έκτακτα μέτρα για 48 ώρες

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει αμέσως σε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες, στους τρεις νομούς. Έτσι, σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κλειστοί θα μείνουν και χώροι με μεγάλες συναθροίσεις, όπως αθλητικά κέντρα, καλλιτεχνικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.

Isolation boxes στο «Γεννηματά»

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί στις 11, ο Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί στο νοσοκομείο «Γεννηματά». Το νοσοκομείο είναι ένα από τα πρώτα όπου θα τοποθετηθούν isolation boxes- δηλαδή σημεία διαλογής υπόπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο θα κάνει και δηλώσεις, ενώ στις 13:30 θα γίνει νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Αν σου άρεσε κάνε