Τετράκις ισόβια και 49 χρόνια στον Κώστα Πάσσαρη

Τετράκις ισόβια και 49 χρόνια στον Κώστα Πάσσαρη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:33 Δημιουργία 22/01/20, 16:28

Τέσσερις φορές ισόβια για τέσσερις δολοφονίες και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Κώστα Πάσσαρη.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου, ενώ δεν έκανε δεκτό και το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω, ποιος ήταν εκείνος που έδωσε στον Κώστα Πάσσαρη το όπλο, με το οποίο σκότωσε τους δύο αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, το 2001.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των δύο αστυνομικών.

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν "πού είναι ο αξονικός τομογράφος;". Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από τρία λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη...» περιέγραψε η μάρτυρας.

Μάρτυρας που είδε τον Κώστα Πάσσαρη να φεύγει από το νοσοκομείο, κατέθεσε ότι κρατούσε όπλο και δε φορούσε χειροπέδες.

«Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν "σταματήστε τον". Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το "Σωτηρία". Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες» κατέθεσε στο δικαστήριο.

Αν σου άρεσε κάνε