Δίκη ΧΑ: «Τυχαία» η δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ

Δίκη ΧΑ: «Τυχαία» η δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:01 Δημιουργία 12/09/19, 14:54

Για ευθύνες στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο κατηγορούμενος Χ. Χατζηδάκης στην απολογία του την Πέμπτη.

Ο Χατζηδάκης δήλωσε μάλιστα σχεδόν αλληλέγγυος προς τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, ισχυριζόμενος πως είχε αγαστή συνεργασία μαζί τους και υποστηρίζοντας πως ο ρόλος του εκείνο το βράδυ ήταν συμφιλιωτικός.

Όπως είπε, επειδή υπήρχε αλληλεγγύη μεταξύ τους ως εργαζομένων στη Ζώνη, προσπάθησε πολλές φορές να κατευνάσει τα πνεύματα μαζί με τον Σωτ. Πουλικογιάννη, θύμα της άγριας επίθεσης. Ωστόσο δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για το τηλεφώνημα που είχε μετά την επίθεση με τον τότε βουλευτή και συγκατηγορούμενο του, Ιωάννη Λαγό.

«Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πώς έμαθε ότι χτύπησα», ανέφερε μετά από ερωτήσεις της προέδρου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη δεν άφησε ασχολίαστη και την επαναλαμβανόμενη από τον κατηγορούμενο θέση περί της αλληλεγγύης του με τον κ. Πουλικόγιαννη: «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε "φίλος", λέτε "αγαστή συνεργασία"...».

Κατηγορούμενος: «Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση. Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει».

Κατά τον κατηγορούμενο 15 άτομα της Χρυσής Αυγής που είχαν βγει για τρικάκια, τυχαία συνάντησαν στη Λεωφ. Δημοκρατίας, έξω από πύλη της Ζώνης, 15 άτομα του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Όπως είπε «όταν συναντηθήκαμε, υπήρχε μία ενόχληση, ήταν και το νέο σωματείο στη Ζώνη που επρόκειτο να γίνει. Ζήτησα από τον Πουλικόγιαννη να μιλήσουμε, να τελειώσει η ένταση. Εκείνοι μας είδαν, έβαλαν κράνη και βγήκαν μπροστά. Πέντε λεπτά μιλήσαμε, μου είπε: "στο είπα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι και είσαι καλό παιδί". Πώς ξεκίνησε δεν ξέρω».

Πρόεδρος: «Πώς χτυπήθηκαν οι άλλοι; Με τα χαρτιά σας;».

Κατηγορούμενος: «Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί και να υπήρχαν... αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω».

Ο Χρ. Χατζηδάκης είπε πως στο επεισόδιο συμμετείχε ο Αναστάσιος Πανταζής, ο οποίος δεν χτύπησε κανέναν αλλά μόνο φώναζε. «Τον Πανταζή μόνο φραστικά τον άκουσα να επιτίθεται. Ήταν ένας τσαμπουκάς που υπήρχε γενικώς. Δεν είδα κάτι άλλο».

Η διαδικασία της δίκης συνεχίζεται.

Αν σου άρεσε κάνε