Στάχτη το 25% της Ελαφονήσου από την πυρκαγιά

Στάχτη το 25% της Ελαφονήσου από την πυρκαγιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:34 Δημιουργία 12/08/19, 09:32

Τραγικός είναι ο απολογισμός της οικολογικής καταστροφής στην Ελαφόνησο από την πυρκαγιά που έκαιγε στο νησί καθ'΄όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η οποία φαίνεται πως έχει «σβήσει» το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν ακόμη ενεργές εστίες ενώ σημειώθηκαν και αναζωπυρώσεις σε σημεία που δεν είχε ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Αυτήν την στιγμή, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο νησί καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή αλλά κάνουν λόγο για μια καλή εικόνα.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην χωματερή της περιοχής και ενώ αρχικά φάνηκε να την σβήνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το πρωί ενισχύθηκε ο αέρας με συνέπεια να αναζωπυρωθεί και να πάρει διαστάσεις.

Καταστράφηκε το 25% του νησιού

Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το 25% του νησιού, με την συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που κάηκαν να ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου εκκενώθηκαν προληπτικά. Από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι, για προληπτικούς λόγους, απομάκρυναν με ασφάλεια περισσότερα από 1.000 άτομα που διέμεναν στο κάμπινγκ και οδηγήθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Επίσης εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή εγκατέλειψαν το νησί συνολικά 6000 άνθρωποι, Έλληνες αλλά και ξένοι τουρίστες.

Αν σου άρεσε κάνε