Στο «φως» δεκάδες κλοπές σε σπίτια στον Πύργο

Στο «φως» δεκάδες κλοπές σε σπίτια στον Πύργο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:09 Δημιουργία 05/08/19, 16:06

Στην εξιχνίαση δεκάδων κλοπών οου είχαν σημειωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος έξι ανδρών, ηλικίας από 18 έως και 33 ετών και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 12, 16 και 17 ετών, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι φερόμενοι ως δράστες εισέβαλλαν κυρίως σε σπίτια, απ΄ όπου αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και τραπεζικές κάρτες. Επίσης, είχαν εισβάλει σε ένα σχολικό συγκρότημα, καθώς και σε ένα μηχανουργείο. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι φερόμενοι ως δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους, αφού πρώτα παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Μάλιστα, για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία χρησιμοποιούσαν σεντόνια κι κουβέρτες. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς όπου διαμένουν οι φερόμενοι ως δράστες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέρος των κλοπιμαίων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι φερόμενοι ως δράστες ανέρχεται, κατ΄ εκτίμηση των αστυνομικών, σε 2.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ η αξία των κλοπιμαίων αντικειμένων ανέρχεται σε περίπου 75.000 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των εννέα ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Αν σου άρεσε κάνε