Ένοχοι για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Ένοχοι για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:26 Δημιουργία 03/07/19, 12:17

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου το 2012 κήρυξε από το Δευτεροβάθμιο Κακουργοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο, όπως και πρωτοδίκως, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για σύσταση συμμορίας δύο από τους φερόμενους ως συνεργούς του 78χρονου και για απόπειρα εκβίασης τον τέταρτο κατηγορούμενο.

Η υπεράσπιση του 78χρονου ζήτησε με βάση το νέο ποινικό κώδικα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στον κώδικα.

Αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι 3 καταδικασθέντες.

Η εισαγγελέας Ελ.Καρκαμπούνα, πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως ανέλυσε διεξοδικά στην πρότασή της, η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ' επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη», κατέληξε η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη.

Αν σου άρεσε κάνε