Με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν τα διαγνωστικά κέντρα

Με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν τα διαγνωστικά κέντρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:03 Δημιουργία 10/06/19, 18:56

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις επ΄ αόριστον διαμηνύουν τα διαγνωστικά κέντρα μετά από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη.

Αύριο οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων θα συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εξεύρεση λύσης.

Διαπιστώθηκε η καθολική συμμετοχή στην κινητοποίηση και τονίστηκε η ενότητα και η αποφασιστικότητα του κλάδου να δώσει μάχη, για την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του επιβίωση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο ΙΣΑ βρίσκεται για άλλη μία φορά στις επάλξεις, πρωτοστατώντας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου που οδηγείται από την πολιτεία, στην ανεργία και στη μετανάστευση.

«Το Υπουργείο Υγείας, με τους πειραματισμούς του έχει τινάξει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει τον Έλληνα ασθενή ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας, για τον οποίο επιφυλάσσει φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός κλάδος, ο οποίος πλήρωσε ακριβά τις αποτυχημένες αυτές πολιτικές έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του. Θα δώσουμε μάχη τόσο για την επιβίωση των γιατρών όσο και για να διασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον ασθενή στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου, το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στη συνέχεια θα αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

Αν σου άρεσε κάνε