Δεύτερη μέρα εντάσεων με φοιτητές στο ΑΠΘ

Δεύτερη μέρα εντάσεων με φοιτητές στο ΑΠΘ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:59 Δημιουργία 05/06/19, 16:57

Την αναβολή της εκδήλωσης για την παρουσίαση των 11 υποψηφίων αντιπρυτάνεων στις προσεχείς πρυτανικές εκλογές της 11ης Ιουνίου ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης, έπειτα από την είσοδο φοιτητών στο αμφιθέατρο του Γ.Π.Ν.Θ. "ΑΧΕΠΑ", όπου θα γινόταν η ενημέρωση των μελών ΔΕΠ.

Σε συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων στο γραφείο του πρύτανη και των εκατέρωθεν -από τη διοίκηση του ΑΠΘ και εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων- καταγγελιών για άσκηση σωματικής βίας, οι φοιτητές πριν αρχίσει η εκδήλωση, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πρυτανικών Αρχών, ζήτησαν από τους υποψηφίους αντιπρυτάνεις να τοποθετηθούν για τα γεγονότα και να καταδικάσουν τον συνάδελφό τους, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνο Τοκμακίδη, ζητώντας την απομάκρυνσή του από το Πανεπιστήμιο, ισχυριζόμενοι ότι γρονθοκόπησε φοιτητή.

Ο κ. Δαρδαβέσης συνομίλησε με τους εκπροσώπους των φοιτητών και τους ζήτησε να καταθέσουν τις θέσεις τους, δεσμευόμενος να τις μεταφέρει στα αρμόδια πανεπιστημιακά όργανα.

Από την πλευρά του ο κ.Τοκμακίδης -την άσκηση έντονης σωματικής βίας σε βάρος του οποίου κατήγγειλε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ, με τη γνωστοποίηση ότι ενημέρωσε σχετικά και την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Παιδείας- δήλωσε πως πήγε σε αστυνομικό τμήμα και έκανε καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του.

Όπως διευκρίνισε, προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών του, του ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση για τον μώλωπα που φέρει στο μάτι, ενέργεια στην οποία προχώρησε, επισκεπτόμενος το εφημερεύον νοσοκομείο.

Αν σου άρεσε κάνε