Αντιστράτηγος παραιτήθηκε μετά από διαφωνία με Αποστολάκη

Αντιστράτηγος παραιτήθηκε μετά από διαφωνία με Αποστολάκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:20 Δημιουργία 03/06/19, 18:11

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που μετέχει στις ελληνοτουρκικές συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (MOE), αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης, λόγω της διάστασης απόψεων για τα επόμενα βήματα που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

O απόστρατος ανώτατος αξιωματικός φέρεται να πρότεινε τη διακοπή των συνομιλιών εν όψει εκλογών, πράγμα με το οποίο διαφώνησε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος μίλησε στον ιστότοπο «lawandorder» ανέφερε πως ο ίδιος θεώρησε πως αφού θα έχουμε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ, αλλά ότι θα έπρεπε αυτές να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, για να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή και από εκεί και μετά είτε να συνεχιστούν είτε να σταματήσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε αντίθετη άποψη, και για το λόγο αυτό του υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται πως ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία πριν από λίγες ημέρες υποδέχτηκε στην Αθήνα την αντίστοιχη τουρκική με την οποία διερεύνησαν τη δυνατότητα ή μη νέων Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης για τη μείωση της εντάσεως στο Αιγαίο.

Αν σου άρεσε κάνε