Κρατούσαν ομήρους Πακιστανούς στην Κομοτηνή, ζητώντας λύτρα

Κρατούσαν ομήρους Πακιστανούς στην Κομοτηνή, ζητώντας λύτρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:03 Δημιουργία 28/05/19, 11:02

Στην εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής και εκβίασης αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, συλλαμβάνοντας τέσσερις Πακιστανούς 22, 30, 23 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση ομοεθνών τους.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου, άνδρας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ότι οικείο του πρόσωπο έχει απαχθεί από ομοεθνείς του και κρατείται σε περιοχή της Κομοτηνής. Όπως ισχυρίστηκε, συγγενείς του απαχθέντα είχαν ήδη καταβάλει χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, πλην όμως οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή επιπλέον χρημάτων.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σε προσυμφωνημένο ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν ο 22χρονος και ο 30χρονος προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Παράλληλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το πρωί στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής τους δύο 23χρονους, οι οποίοι θα μετέφεραν τον παθόντα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίσθηκε και δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε απαχθεί.

Από την προανάκριση που διενήργησε η αστυνομία, προέκυψε ότι οι δράστες μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς τους κρατούσαν παρά τη θέλησή τους τους δύο αλλοδαπούς σε δασική περιοχή της Κομοτηνής και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Αν σου άρεσε κάνε