Επίθεση στα Εξάρχεια: Γιατί δεν χρησιμοποίησαν όπλα οι Λιμενικοί

Επίθεση στα Εξάρχεια: Γιατί δεν χρησιμοποίησαν όπλα οι Λιμενικοί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:19 Δημιουργία 05/04/19, 12:06

Την αντίδραση των λιμενικών που δέχθηκαν καταδρομική επίθεση πολυπληθής ομάδας αντιεξουσιαστών το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια αποτιμά το Σώμα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν παρατίθεται το επίσημο χρονικό της συμπλοκής, όπως καταγράφηκε από τα στελέχη του Τμήματος, όπως και οι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες του Λιμεναρχείου δεν έκαναν χρήση όπλων για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, παρά το γεγονός πως πολλά μέλη των επιτιθέμενων έφεραν οπλισμό.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Αν σου άρεσε κάνε