Ο εφιάλτης του Ελ Τσάπο (βίντεο)

Ο εφιάλτης του Ελ Τσάπο (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:02 Δημιουργία 14/02/19, 09:51

Στη δημοσιότητα δόθηκε για πρώτη φορά ένα βίντεο με την αντίδραση του μεξικανού βαρόνου τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι εκδόθηκε πράγματι στις ΗΠΑ, και ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα διαφυγής.

Ο διαβόητος Μεξιακανός βαρόνος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν Λοέρα, έπειτα από μια δίκη διάρκειας τριών μηνών στη Νέα Υόρκη, κρίθηκε ένοχος από την αμερικανική δικαιοσύνη και στις 10 κατηγορίες σε βάρος του και βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του 2015 – και έπειτα από δύο θεαματικές αποδράσεις ο «Ελ Τσάπο» συνελήφθη στο Μεξικό σε μία κινηματογραφική επιχείρηση. «Αποστολή επετεύχθη: τον πιάσαμε. Θα ήθελα να ενημερώσω τους Μεξικανούς ότι ο Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα συνελήφθη», είχε γράψει τότε ο πρόεδρος της χώρας Πένια Νιέτο στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ελ Τσάπο εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2017.


Στις 19 Ιανουαρίου του 2017, ο διαβόητος «Ελ Τσάπο» προσγειώθηκε στο Long Island MacArthur Airport της Νέας Υόρκης

Με αφορμή την αναμονή της ποινής του, δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ένα βίντεο από το 2017, όταν ο μεξικανός βαρόνος έφτασε στο αεροδρόμιο των ΗΠΑ και συνειδητοποίησε ότι πλέον δεν υπάρχει ελπίδα διαφυγής.

Αν σου άρεσε κάνε