ΗΠΑ: Κινδυνεύει με προσωρινό λουκέτο ακόμα και το FBI

ΗΠΑ: Κινδυνεύει με προσωρινό λουκέτο ακόμα και το FBI

ΔΙΕΘΝΗ UPD 22:35 Δημιουργία 10/01/19, 22:27

Με λιγότερους πόρους και πράκτορες που εργάζονται αμισθί επιχειρεί το FBI να συνεχίσει τη λειτουργία του εν μέσω της τρίτης εβδομάδας του shutdown στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη, προειδοποίει το συνδικάτο εργαζομένων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Το σημαντικό έργο που επιτελεί το FBI πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα, λέει το συνδικάτο, που αντιπροσωπεύει περίπου 13.000 ειδικούς πράκτορες. Αυτοί βρίσκονται στο επίκεντρο της ερευνητικής ισχύος του Γραφείου, που διερευνά βίαια, οικονομικά εγκλήματα, καθώς και κατασκοπεία και τρομοκρατία.

Το συνδικάτο προειδοποίησε, με επιστολή προς τον Λευκό Οίκο και τους ηγέτες του Κογκρέσου, ότι η μη καταβολή πληρωμών στα μέσα Ιανουαρίου, λόγω του shutdown, θα μπορούσε να βλάψει τα οικονομικά των πρακτόρων.

Η μη εξόφληση των χρεών θα μπορούσε να προκαλέσει καθυστερήσεις στην απόκτηση ή ανανέωση εγκρίσεων ασφαλείας και θα μπορούσε ακόμη και να αποτρέψει τους πράκτορες να συνεχίσουν να εξυπηρετούν ορισμένες υποθέσεις, υπογραμμίζεται.

Η οικονομική ανασφάλεια που προκαλείται από τη μη χρηματοδότηση του FBI θα μπορούσε να οδηγήσει τους πράκτορες του Γραφείου να εξετάσουν επιλογές σταδιοδρομίας που θα παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις οικογένειές τους, προσθέτει.

Από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Λευκού Οίκου – Κογκρέσου για τη χρηματοδότησης του τείχους στα νότια σύνορα των συνόρων από τις 22 Δεκεμβρίου το ομοσπονδιακό τελεί σε μερική παράλυση και σχεδόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται είτε σε άδεια άνευ αποδοχών, είτε εργάζονται δίχως να αμείβονται.

Αν σου άρεσε κάνε